fbpx
 

Pogoji poslovanja

EMAZING CREATIONS

PROSIMO, DA SI PRED ODDAJO POVPRAŠEVANJA NATANČNO PREBERETE POGOJE POSLOVANJA. Z ODDAJO POVPRAŠEVANJA POTRJUJETE, DA SESTRINJATE S POGOJI POSLOVANJA.

ODDAJA POVPRAŠEVANJA IN REZERVACIJA NAROČILA

Vsa povpraševanja sprejemamo izključno preko obrazca na naši spletni strani. Povpraševanja preko socialnih omrežij niso mogoča zaradi zagotavljanja kvalitete komunikacije, verodostojnosti podatkov in sledljivosti dopisovanja.

Povpraševanje se odda izključno na način uveljavljenega obrazca, ki ga najdete na spletni strani. Obrazec zahteva vse pomembne informacije, ki jih je potrebno podrobno izpolniti. V kolikor obrazec ni izpolnjen v celoti, ponudbe ne moremo pripraviti.

Povpraševanje je priporočljivo oddati čim prej. Nekateri termini, predvsem v času poročne sezone (april-oktober), v času dopustov in praznikov, so razprodani že več mesecev vnaprej. Povpraševanje je potrebno oddati najmanj 14 dni pred datumom dogodka. Potrebujemo namreč dovolj časa za dogovarjanje, pripravo ponudbe, potrditev naročila, pripravo na izdelavo, dobavo materiala in sestavin in logistične izvedbe naročila.

Za pripravo in oblikovanje ponudbe si pridržujemo pravico 3 delovnih dni. Ob praznikih, dopustih, povečanem obsegu dela ali izrednih razmerah, si pridržujemo pravico podaljšanja roka. Naročilo je potrjeno izključno z lastnoročnim podpisom ponudbe v obliki predračuna, plačilom predračuna in dokazilom o plačilu na naš uradni elektronski naslov hello@emazingcreations.com v roku 48 ur od prejema ponudbe. V kolikor te pogoji niso izpolnjeni, rezervacija ni potrjena.

Plačilo predračuna je možno izključno preko neposrednega nakazila na naš transakcijski račun. Plačila z gotovino ob prevzemu, plačila s kartico ali plačila po povzetju niso možna. Po preteku 48 ur od poslane ponudbe, termin in mesto za naročilo, za katerega ste se zanimali, sprostimo in ga ponudimo naprej.
_

ODPOVED IN PRENOS NAROČILA

Odpoved naročila ne glede na razlog iz strani naročnika:
– do 14 dni pred dogodkom z vračilom 50% vrednosti naročila
– do 7 dni pred dogodkom z vračilom 20% vrednosti naročila
– manj kot 7 dni pred dogodkom brez možnosti vračila kupnine

Odpoved naročila ne glede na razlog iz strani ponudnika:
– do 14 dni pred dogodkom z vračilom 80% vrednosti naročila
– do 7 dni pred dogodkom z vračilom 50% vrednosti naročila
– manj kot 7 dni pred z vračilom 20% vrednosti naročila

Vračilo vrednosti naročila se izda v obliki dobropisa, ki ga naročnik lahko v roku 12 mesecev od odpovedi izkoristi pri naročilu po meri ali nakupu v Cake Shopu v enkratnem znesku.

Možen je prenos naročila na alternativni datum v obdobju 12 mesecev od potrditve naročila. Prenos naročila na alternativni datum je brezplačen. V primeru, da bi bil želeni alternativni datum že v celoti zaseden in razprodan, proti doplačilu 30% vrednosti naročila v okviru nadurnega dela pripravimo tudi vaše naročilo.

V kolikor se odločite za prenos naročila na alternativni datum, se strinjate z možnostjo zvišanja cene ponudbe (zaradi povišanja cen sestavin, materialov, stroškov poslovanja in situacije na trgu) v obdobju 12 mesecev od potrditve naročila, saj naše podjetje ne more zagotavljati, da bomo vaše naročilo še vedno lahko izdelali pod enakimi pogoji kot na dan potrditve ponudbe. O potencialni možnosti spremembe ponudbe ste obveščeni do najkasneje 14 dni pred dogodkom. V primeru odpovedi prenosa naročila zaradi spremembe prvotne cene ponudbe, veljajo enaki pogoji kot v 1. točki.
_

CENE, VREDNOST IZDELKOV IN CENIK

Vse cene so v EUR. Vse cene naših izdelkov že vsebujejo 9,5% DDV (jedilni izdelki) in 22% DDV (drugi izdelki in storitve).

Cenik velja od 17.01.2022 do preklica. Cenik se lahko spreminja brez predhodnega obvestila glede na cene sestavin na trgu, cene materialov, izdelkov potrebnih za naše delo, stroškov poslovanja in situacije na trgu. Nov/spremenjen cenik stopi v veljavo z objavo, istočasno pa se ukine veljavnost starega cenika.

Informativni cenik, ki je javno objavljen, ne predstavlja končne cene personalizirane ponudbe. Informativni cenik postavlja smernice po katerih se ravnamo, ker pa je vsako naročilo individualno in edinstveno, končno ceno prejmete ob oddaji povpraševanja. Informativni cenik ne predstavlja vrednosti/cene dodatkom, dekoraciji, dizajniranju in pakiranju naročila.

Cenik ne vključuje naših storitev pakiranja, dostave, priprave na lokaciji ali postrežbe. Ceno omenjenih storitev opredelimo v ponudbi, ki jo oblikujemo glede na vaše potrebe in želje.
Vrednost naših izdelkov postavimo sami, ne glede na cene izdelkov iste kategorije na trgu. Cena izdelkov je primerna kakovosti ponudbe, kvaliteti sestavin, času priprave, dizajniranju izdelka, stroškom podjetja in vsem ostalih stroškom, ki nastanejo pri pripravi naročil.
_

OSEBNI PREVZEM NAROČILA

Prevzem naročil v vrednosti do 250€ je možen:
V STUDIU
(Moste 101, 4274 Žirovnica) od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro in v soboto ob 8. uri oziroma po dogovoru, če je to mogoče. Prevzemi on nedeljah niso mogoči. Prevzemi v studiu so brezplačni.

V CAKE SHOPU v Ljubljani
(Trubarjeva cesta 22, 1000 Ljubljana) v času ko je Cake Shop odprt. Prevzem na lokaciji je možen izključno v primeru, da lahko zagotovimo dovolj prostora v hladilniku oziroma je poleg cukrov dovolj prostora za torto po naročilu. Prevzem v Cake Shopu je možen proti doplačilu 10€.

NA PREVZEMNIH MESTIH
(Kranj – uvoz v garažo pred Planetom Tuš) ob sobotah ob 9. uri. Prevzem na prevzemnem mestu v Kranju je možen proti doplačilu 25€.

Dogovorjen termin/uro za prevzem naročila je potrebno upoštevat in spoštovat naš čas, ki je vezan na ostalo delo in dostavo. OSEBNI PREVZEM NAROČILA V primeru, da o vaši zamudi ne obvestite najmanj 15 minut pred dogovorjeno uro prevzema na naš uradni email naslov hello@emazing-creations.com, nismo obvezani čakati na dogovorjeni lokaciji prevzema več kot 10 minut po dogovorjenem času. V primeru zamude na prevzemno mesto v Kranju brez upoštevanega predhodnega obvestila, bomo naročilo tekom dne, odvisno od časovnice ostalega dela in dostav, dostavili nazaj v naš studio v Moste 101, 4274 Žirovnica, kjer bo na voljo za prevzem naslednji delovni dan v času naših delovnih ur oziroma po dogovoru. V kolikor bi se dogovorili za ponovno dostavo, pri tem stroške dodatne dostave in potencialnih popravkov na torti (sveže cvetje, sveže sadje, pokvarljivi dodatki in vsebina, ki ne preživi do naslednjega dne) nosi naročnik.

V primeru osebnega prevzema naročila in daljše vožnje do cilja, lahko proti doplačilu 35€ najamete hladilni boks s hladilnim gelom, ki bo vaše naročilo, ob upoštevanju navodil, varoval ne glede na zunanje temperature vse do 4 ure. Hladilni boks skupaj s hladilnim gelom, mora biti nepoškodovan, čist in ohranjen vrnjen nazaj v naš Studio v roku 48 ur od najema/prevzema naročila. Vsak dopolnjen dodatni dan se zaračuna po postavki 25€/dan.
_

DOSTAVA NAROČILA

Dostava naročil v vrednosti nad 250€ je možna po celi Sloveniji in v sosednje države Avstrijo, Italijo in Hrvaško, če ta ne presega več kot 4 ure vožnje v eno smer.

Dostava se priporoča za vsa naročila večnadstropnih tort, ki zahtevajo veliko mero izkušenj na področju vožnje visokih, težkih tort.

Dostava naročil je dodatna storitev, ki poleg očitnih stroškov goriva, zahteva tudi precej našega časa, ki bi ga sicer namenili izdelavi naročil. Poleg časa, dostava delikatnih jedilnih izdelkov zahteva tudi visoko mero zbranosti, koncentracije, fizične pripravljenosti in organizacije. Dostava tort zaradi previdne, počasnejše vožnje in pazljivejšega ravnanja zahteva približno 30% več časa kot običajna vožnja.

Dostava naročil po dnevni tarifi je možna po dogovoru od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro in ob sobotah med 9. in 17. uro. Dostava naročil po nočni tarifi je možna po dogovoru od ponedeljka do petka med 17. in 24. uro in ob sobotah med 17. in 24. uro. Dostava v nedeljo ni na voljo.

Dostava naročil od naslova našega Studia do naslova pogostitve se zaračuna po postavki:
– 1,4€/km med 9. in 17. uro (dnevna tarifa)
– 1,9€/km med 17. in 24. uro (nočna tarifa)

Ob oddaji povpraševanja je potrebno definirati želeno uro dostave. To uro namenimo vam in vsa nadaljnja naročila prilagajamo predhodno dogovorjenim uram dostav. V primeru, da pride do spremembe ure
dostave iz strani naročnika, ne moremo garantirati, da se lahko prilagodimo, se bomo pa izjemno potrudili, da ustrežemo oziroma, da pridemo da skupnega dogovora.

Če osebe, ki ste jo navedli na obrazcu za povpraševanje in je zadolžena za prevzem in varno ravnanje z naročilom ni na lokaciji ob našem prihodu, je nedosegljiva ali ni na voljo, naročilo predamo osebju lokacije. Za nadaljnje ravnanje z naročilom ne odgovarjamo.

Na lokaciji je potrebno zagotoviti delujoč, varen in čist hladilnik, ki bo dovolj velik za hranjenje vašega naročila vse do razreza. To pomeni, da v njem ne sme biti umazanije, spornih jedi (čebula, sveža jajca, pečenke itd.) ki bi morebiti lahko vplivale na okus torte zaradi arom, ki jih oddajajo in  predvsem dovolj prostora. V primeru, da naročilo dostavimo na lokacijo in hladilnika niste zagotovili oziroma ni pripravljen na naše izdelke, bomo naročilo odpeljali nazaj v studio, dostava pa se ponovno zaračuna po nadurni postavki. Dostavo ponovno opravimo v prvem možnem terminu. Odgovornost za zagotovitev hladilnika na lokaciji je v celoti na strani naročnika. 

V kolikor pride do zamud na lokaciji zaradi neprimernih pogojev predaje naročila – ne najdemo kontaktne osebe, kontaktna oseba se ne javi, hladilnik ni pripravljen, dostop do lokacije otežen itd. in na lokaciji naša ekipa preživi več kot 30 minut, se naknadno dodatno obračuna čakalna ura 30€.
_

RAVNANJE IN ODGOVORNOST

Ob oddaji naročila, ne glede na to ali gre za osebni prevzem ali dostavo, predamo vsa osnovna navodila za ravnanje z naročilom. Vsa podrobna navodila o ravnanju, razrezu itd. so zapisana v naslednjih točkah.

Z naročilom je potrebno ravnati nadvse previdno, saj gre za občutljiv in delikaten izdelek, ki je pokvarljiv in se lahko poškoduje v primeru, da z njim ne ravnate odgovorno oziroma v skladu z navodili.

Za poškodbe, nepravilnosti in podobne situacije, ki so nastale po prevzemu naročila, med dostavo (če je ne izvedemo sami) ali kasneje po prihodu na cilj, ne odgovarjamo. Posledice nepravilnega ravnanja z naročilom potem, ko ni več v naših rokah, v celoti nosi naročnik.

Naročilo je potrebno prevažati v prtljažniku avtomobila, na ravni nedrseči površini. Naročila se ne sme prevažati:
– na sedežu (neravna in nagnjena površina, naklon, nestabilnost)
– v naročju (tresoče noge med vožnjo, oddajanje telesne toplote na torto, nestabilnost)
– na tleh vozila (neposredna bližina klime, ki piha na torto, nevarnost poškodbe zaradi premalo prostora)

Naročilo je potrebno držati na spodnji ploskvi škatle in ne pri strani, ki se lahko vdre in naročilo poškoduje. Na embalažo/škatlo, v kateri je shranjeno naročilo, nikoli ne odlagamo drugih predmetov. Embalaže/škatle nikoli ne obložimo z drugimi predmeti, ki bi se lahko med vožnjo prekucnili in poškodovali naročilo.

Na prevzem naročila vedno prihajajte z vozilom, ki ima klimatsko napravo. Brez pomoči klimatske naprave, obstaja velika nevarnost, da se naročilo (sploh v toplejših mesecih) pokvari.

Pot od prevzema naročila do cilja, kjer je pogostitev, naj bo direktna in hitra (vendar previdna). Postanki na turističnih točkah med A in B, kavice na soncu, obiski pri družini, ki so ravno na poti, medtem ko se torta/slaščice “sončijo” v vozilu, v tem primeru niso zaželeni. Poudarjamo, da je naročilo zelo hitro pokvarljive narave in potrebuje najbolj optimalne pogoje, da pride na cilj v takem stanju, kot mora.

Naročilo se, razen če izrecno ne prejmete drugačnih navodil ob prevzemu, hrani v hladilniku med 4 in 8 stopinj Celzija. Naročilo je potrebno zaužiti v roku 24 ur od prevzema/dostave.

Vsak izdelek potrebuje drugačno obravnavo in ravnanje, zato zraven prejmete podrobna navodila, ki jih je potrebno upoštevat, da boste deležni tako vrhunske izkušnje, kot jo zagotavljamo.

Torte, ki so premazane z maslenim ganachem in se hranijo pod pogoji, zapisanimi v 8. točki, morajo biti cca. 60 minut pred razrezom, iz hladilnika prestavljene na sobno temperaturo (23 stopinj Celzija), kjer se bodo pravilno stabilizirale. V zimskem času je ta čas lahko podvojen, v poletnem razpolovljen. Vse je odvisno od zunanje temperature in pogojev nihanja temperature v prostoru. Zunanji masleni ganache je za namen čimbolj varne dostave izdelan tako, da je praktično “rock solid”. Zato ga je potrebno dovolj dolgo atbilizirati na sobni temperaturi, da se tako ravno prav zmehča, da je pripravljen na razrez, okusi v torti se še bolj povežejo in pridejo na temperaturo, kjer najbolj pridejo do izraza. V primeru, da se torta hrani in se z njo rokuje na drugih temperaturah, je potrebno čas stabilizacije prilagoditi. V tem primeru tudi ne zagotavljamo, da bo izkušnja pristna in kvalitetna.

Razrez Emazing modernih tort, ki v višino merijo 12,5cm je drugačen, kot je bil v praksi pred desetletji, Za pravilen razrez potrebujemo kuhinjsko desko, dobro nabrušen nož, vrelo vodo in papirnate brisačke. Emazing torte se režejo na pravokotne kose, kjer sami lahko reguliramo velikost posameznega kosa. Demonstracija razreza z video prikazom je na voljo na Instagram Highlights “Razrez tort”. Ogled prikaza toplo priporočamo, saj boste le s tem doživeli pravo kvalitetno izkušnjo. V kolikor se boste posluževali drugačnega načina razreza naših tort, ne moremo garantirati pozitivne izkušnje.

Za namen uspešne dostave je potrebno na lokaciji zagotoviti dovolj velik hladilnik, ki bo ob dogovorjeni ure dostave na voljo, čist in pripravljen za hranjenje torte do razreza oziroma slaščic do pogostitve. V kolikor hladilnik ob odgovorjeni uri ni pripravljen, naročila ne moremo predati naročniku ali osebi, odgovorni za ravnanje s torto po predaji in ga odpeljemo nazaj v naš studio. Prevzem oziroma ponovna dostava je možna po dogovoru proti doplačilu.
_

VELIKOSTI TORT & SLAŠČIC

Velikosti tort so vnaprej določene glede na izračunane vrednosti in velikosti naših standardnih kosov. Kos Emazing torte meri 150-200g/ osebo, odvisno od načina razreza, okusa torte in ob upoštevanju navodil za razrez.

Priporočljivo je računati en kos na odraslo osebo. V primeru, da je torta zadnje dejanje dogodka, po že nekaj hodih odlične hrane in nekaj rundah pijače, ko potrebuješ le še piko na i, potem priporočamo, da naročite 20% manjšo torto, kot je število povabljenih oseb.

Velikost slaščic so si različne. Na dogodkih je v primeru, da torte ni v načrtu, priporočljivo računati 2-3 kose
slaščic na odraslo osebo. V primeru pa, da je v naročilo vključena še torta, pa priporočamo zmanjšanje torte za 30% in dodatno naročilo 1-2 slaščic na osebo.

Velikost torte lahko prilagodimo vašim željam, v primeru da v informativnem ceniku in najbolj pogostih dimenzijah ne najdete take, ki bi vam ustrezala.
_

OKUSI

Za vsako nadstropje torte si lahko izberete drug okus torte. Pri slaščicah si lahko izberete en okus na 3 kose slaščic. Minimalno naročilo slaščic je 6 komadov, pri čemer lahko izberete dva okusa.
Mešanih oz. pol-pol okusov tort in slaščic ne izdelujemo.

Naša kolekcija okusov se neprestano spreminja, dopolnjuje in posodablja. Vsi okusi, ki jih ponujamo, ne bodo na voljo skozi celo leto, saj vsebujejo sezonske sestavine, sezonsko sadje ipd.

V ponudbi je na voljo grafični prikaz ilustracij, ki predstavljajo notranji izgled naših tort po plasteh. Ilustracije so izdelane za Cake Shop in vsebujejo 3 plasti biskvite in dve plasti krem in polnil, medtem ko so torte po naročilu sestavljene iz 4 plasti biskvite in 3 plasti krem.
_

ALERGENI IN POSEBNOSTI

Izdelujemo tudi slaščice in torte brez glutena, brez laktoze in oreščkov, veganske slaščice in torte. Ne izdelujemo presnih, LCHF in drugih tort in slaščic. Ker vse izdelke izdelujemo v enem prostoru, so v njih lahko prisotni alergeni v sledeh.

Seznam alergenov je na voljo na spletni strani in v spletni trgovini, kjer so alergeni zapisani pod vsakim izdelkom.
_

DEGUSTACIJE

Degustacije naših tort in slaščic trenutno niso na voljo.
Ker pa smo leta 2022 odprli našo butično trgovinico tudi v Ljubljani – Emazing Cake Shop, kjer vsak teden od ponedeljka do nedelje lahko kupite naše torte in slaščice na kos, priporočamo, da nas obiščete in izberete tisto, kar vam srce poželi.
V primeru, da našega Cake Shopa v Ljubljani niste zmožni obiskat, pa je na voljo tudi naša spletna trgovina – Online Cake Shop, kjer si lahko naše torte in slaščice naročite na dom.