Emazing Academy logo
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja se nanašajo na vse uporabnike spletne strani emazing-creations.com/shop in emazing-creations.com/academy

Spletna stran je v lasti Emazing Creations d.o.o, Hrušica 56a, 4276 Hrušica.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT)., Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o varstvu pred nepoštenimi poslovnimi praksami in po Uredbi (EU) 2018/302, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Prosimo, da »Splošne pogoje poslovanja« temeljito preberete, saj zadevajo vaše zakonske pravice in dolžnosti. V kolikor se s Splošnimi pogoji poslovanja ne strinjate, prosimo ne vstopajte v naše spletne strani. Zavedati se morate, da z naročanjem blaga in storitev potrjujete pogoje poslovanja, kot so navedeni v tem dokumentu.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila lahko spremenimo Splošne pogoje poslovanja. O vseh spremembah boste obveščeni preko naše spletne strani. Vaša dolžnost je, da morebitne spremembe preverite. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od potrditve splošnih pogojev v postopku naročila. V kolikor se s spremembami ne strinjate vas prosimo, da naših spletne strani ne uporabljate.

Osnovne informacije o upravljavcu spletne trgovine

 • Naziv podjetja: Emazing Creations d.o.o., torte in slaščice po naročilu
 • Sedež: Hrušica 56a, 4276 Hrušica
 • Spletna stran: www.emazing-creations.com
 • Spletna prodajalna: emazing-creations.com/shop
 • Odgovorna oseba: Ema Koselj
 • E-mail: hello@emazing-creations.com
 • ID za DDV: SI47414219
 • TRR: SI56 0700 0000 3909 578
 • Številka obrtnega dovoljenja: 185020/AŠ24-3-90/2020 (Sodni/poslovni register pri Okrožnem sodišču v Kranju, Srg številka vpisa: 2020/5985, Datum vpisa subjekta v register: 14.02.2020)

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj – Varovanje osebnih podatkov.

Dostopnost informacij

Na spletni strani vam zagotavljamo naslednje podatke:

 • naziv in sedež podjetja,
 • kontaktne podatke za komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • pomembne podatke o blagu oz. storitvi (vsebina izdelka, podrobnosti o izdelku kot soalergeni, rok uporabe, podrobne informacije o vnaprej pripravljenih sestavinah),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene so jasno določene in je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave, način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporaba spletne trgovine (neregistriran ali registriran obiskovalec)

Obiskovalec lahko spletno trgovino uporablja kot registriran ali neregistriran uporabnik. Obiskovalec se registrira tako, da izpolni obrazec za registracijo z naslednjimi podatki: Ime, Priimek, Naslov, e-pošta ter telefonska številka. Ob potrditvi je seznanjen tudi s splošnimi pogoji naročanja, ki jih z registracijo potrdi in sprejme.

Z registracijo uporabnik pridobi dostop do profila, kjer lahko spremlja svojo zgodovino nakupov. Registracija pa uporabniku koristi tudi v smislu hitrejšega ter enostavnejšega naročanja preko spletne trgovine, saj uporabniku na ta način ni potrebno vedno znova vnesti podatkov o naslovu za dostavo, saj je le-ta vnešen ob registraciji v sistem. V primeru, da uporabnik želi dostavo na drug naslov, ima tekom opravljanja novega naročila tudi to opcijo.

Registracija je možna samo ob posredovanju vseh obveznih podatkov in ob strinjanju splošnih pogojev uporabe spletne strani emazing-creations.com/shop. Če uporabnik ne želi posredovati katerega od obveznih podatkov ali ne sprejme splošnih pogojev, registracija ne bo uspešna.

Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po opravljeni registraciji se lahko uporabnik v svoj profil prijavi z uporabniškim imenom, ki je enak elektronskemu naslovu in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji. Geslo in podatke lahko kadarkoli spremeni.

Neregistriranim uporabnikom dostop do preteklih naročil preko spletne trgovine ni mogoč. Informacije o preteklih naročilih so na voljo pri upravljavcu spletne trgovine na način, da kontaktira upravljalca spletne trgovine preko komunikacijskih kanalov (telefon, email naslov).

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Emazing Online Cake Shop in Emazing Academy ažurira in spreminja pogosto.

Cene

Vse cene v spletni trgovini vsebujejo 9,5% ali 22% DDV – odvisno od vrste izdelka in predpisane davčne stopnje.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Spremembe cen se ne tičejo tistih naročili, za katere je bilo posredovano potrdilo o naročilu.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje kupcu upoštevalo ceno, ki je bila v trenutku nakupa objavljena v spletni trgovini in je veljala v trenutku oddaje naročila.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja izdelka.

V spletni trgovini so občasno na voljo tudi popusti na določene izdelke.

 • Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
 • Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
 • Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo

Dostava izdelkov

Kupljeni izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Za dostavo skrbi GLS ali drug dobavitelj po izbiri ponudnika. Cena dostave je odvisna od izbire ponudnika. Kvaliteta storitve je prav tako odvisna od izbora ponudnika. Na izbiro imate več različnih možnosti in odgovornost za izbiro ponudnika prevzamete sami. Kvaliteta storitve Emazing dostave je brezhibna, pravočasna, točna in s paketi ravnamo varno. Medtem ko je kvaliteta storitve izbrane dostavne službe rizična, saj ne garantirajo 24-urne dostave, ki jo naši cukri potrebujejo, ne zagotavljajo varnega ravnanja s paketi in ne nosijo odgovornosti v kolikor med dostavo pride do poškodb paketa. Zato prijazno opozarjamo, da je izbira ponudnika in odgovornost za odločitev izbire vaša.

Izdelke lahko prevzamete tudi na lokaciji Emazing Studia (Moste 101, 4274 Žirovnica) ali Emazing Cake Shopa Ljubljana (Trubarjeva 22. 1000 Ljubljana) ob predhodnem dogovoru o času prevzema, ki je določen v opisu izdelka proti plačilu 2,50€. Praviloma je prevzem ob sobotah ob 8. uri (Studio) in v času odpiralnih ur (Cake Shop).

Dobavni rok

Torte in slaščice

Paketke pošiljamo 1x tedensko v ČETRTEK, tako da so preko dostavne službe GLS praviloma v PETEK pri vas. V četrtkih torej vse pakete oddamo izbrani dostavni službi, ki jih nato praviloma dostavi do vas v petek. Kljub temu, da je praksa dostavnih služb 24-urna dostava, pa v času povečanega obsega dela in nepredvidenih okoliščinah, 24-urne dostave ne garantirajo. V primeru nepravočasne dostave vas prosimo, da se obrnete na dostavno službo, ki ste jo izbrali. Ob posebnih priložnostih, kot so prazniki in akcijske ponudbe, pakete pošiljamo na dan, ki je zapisan na bannerju na vstopni strani in se navezuje na praznik oziroma dotično akcijsko ponudbo.

Opozarjamo, da je potovanje oziroma dostava vašega paketa odvisno od izbora dostavne službe, katerih osnovne lastnosti so zapisane pred oddajo naročila.

Naročila za tekoči teden se zaključijo v TOREK ob 20. URI. Vsa naročila, ki bodo oddana kasneje, bodo obdelana in poslana v tednu, ki sledi.

Ostali izdelki – pripomočki, izdelki, darila, specials

Vsa naročila za izdelke in pripomočke pošljemo od 24-72 urah po oddaji naročila. Naročila naročena izven delovnega časa, ki je med 6. In 14. uro, med vikendom in prazniki obdelamo v 48-72 urah po prvem delovnem dnevu.

Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Emazing recepti

Za nakup recepta je potrebno postat registriran uporabnik in si ustvariti profil na naši strani. Po uspešno izvedenem naročilu boste do vseh zakupljenih vsebin lahko dostopali preko svojega uporabniškega profila. Vsi recepti so dostopni vse dokler imate ustvarjen uporabniški profil v naši spletni trgovini. Kakršnakoli zloraba uporabniškega profila ali vsebin do katerega le-ta lahko dostopa, je izrecno prepovedana.

Načini plačila

Naročilo artiklov je mogoče na ozemlju Republike Slovenije in vseh tukaj navedenih državah: Albanija, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Češka, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Severna Makedonija, Slovaška, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in Združeno kraljestvo. Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Stripe

Plačilo telegrama lahko preko sistema Stripe opravite s spodaj navedenimi plačilnimi karticami:

 • s plačilno kartico MasterCard,
 • plačilno kartico Visa.

Plačilo preko sistema PayPal

V primeru, da uporabnik izbere plačilo preko sistema PayPal, ga stran avtomatsko preusmeri na njegov uporabniški račun tega sistema, preko katerega poravna račun.

Ko znesek poravna, avtomatsko prejme obvestilo o opravljenem nakupu.

Posebni pogoji plačila s kreditno kartico in PayPalom:

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika hello@emazing-creations.com. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira ponudnika preko elektronskega naslova.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 12:00 uro preko elektronskega naslova: hello@emazing-creations.com

Izdaja računa

Emazing Creations d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Darilni boni emazing creations

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Emazing Creations d.o.o. proti plačilu pošlje kupcu v fizični obliki, pri čemer se zaračuna dodatek za poštnino 3,50€ ali v digitalni obliki brezplačno. Vsak digitalni darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno darilno kodo), prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek fizične trgovine Emazing Online Cake Shop ali Emazing Academy. Vsak fizični darilni bon je označen z imenom obdarovanca in vrednostjo darilnega bona, ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup preko fizične trgovine Emazing Cake Shop ali Emazing Academy.

Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na hello@emazing-creations.com. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Uporaba digitalnega darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje koda kupona zapišite številko in kliknite Unovči kupon. S klikom na Posodobi košarico bo vaš znesek posodobljen.

Potek nakupovanja in naročanja

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, določite količino kliknite »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnete obrazec za hitri nakup ali pa se registrirajte in nakup opravite kot registrirani uporabnik.

Omogočena so plačila preko kreditnih kartic in po sistemu PayPal.

Emazing Creations d.o.o. bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče.

Izbira izdelka: Na spletni strani izberite izdelek in njegovo izvedbo in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite na povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

 • Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med GLS-om, Emazing dostavo ali osebnim prevzemom na naslovu Emazing Creations studia in Cake Shopa.
 3. Način plačila: Izbira se lahko med dvemi načini plačila: PayPal plačilo ali plačilno kartico.
 4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 6. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup!

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Oseba, ki ima ustvarjen profil v spletni trgovini so na spletni strani so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Emazing Creations d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Avtorske pravice in odškodninska odgovornost

Emazing recepti in druge digitalne vsebine

Dovoljeno je nalaganje ter tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja ali branja za nekomercialne namene, vendar le uporabniku. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje brez vsebin (omemba je dovoljena samo pod pogojem, da je vir naveden), spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način, brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja in avtorja, je prepovedano. V kolikor pride do kršitve s strani uporabnika, ki krši lastninsko, avtorsko, sorodno ali drugo pravico, bo uporabniku nemudoma onemogočen dostop do že zakupljenih vsebin in hkrati odvzeta pravica vseh bodočih nakupov pri podjetju EMAZING CREATIONS D.O.O.. Uporabnik, ki uporablja vsebine, gradivo in informacije na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Izdelek: Pripomočki in darilni boni

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema/prejema podjetju na elektronski naslov (hello@emazing-creations.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Emazing Creations d.o.o., Hrušica 56a, 4276 Hrušica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga (stroški pošiljanja).

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga lahko pošlje tudi račun za blago (ni pa obvezno) in osebne podatke. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelek: Torte in slaščice, pokvarljivi pekovski izdelki

Vsi pekovski izdelki so sveže pripravljeni po naročilu stranke. Vsak izdelek ima napisan tudi rok uporabe, 24-48 ur od prejema izdelka, odvisno od narave izdelka. Vsi izdelki se pošiljajo v skladu s HACCP načeli in zagotavljajo hladno dostavo do potrošnikovega prejema na dom. To blago zaradi teh načel in zaradi zagotavljanja higiene NISO primerni za vračanje v skladu s petim odstavkom 43.č člena ZVPot. Potrošnik posledično nima pravice od odstopa od pogodbe brez navedbe razloga.

Izdelek: Emazing recepti in drugi digitalni izdelki:

Kupec pri nakupu digitalnih produktov po 13. točki 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18) nima pravice do odstopa od nakupa za digitalne vsebine dobavljive v spletni trgovini ponudnika.

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE NAJDETE NA TUKAJ.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 2056-bitnega kodiranja. Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

Povezave do tretje osebe

Naša spletna stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali gradiva, ki pa ni v naši domeni in izven našega nadzora. Vsekakor mi nismo odgovorni do takih spletnih strani ali gradiva, kakor tudi nimamo nad njimi nadzora. Ne prevzamemo odgovornosti, če preko povezave z naše spletne strani dostopate do tretjih povezav in pri tem pride do poškodbe ali izgube vaših podatkov in morebitnih škod, ki bi lahko s tako povezavo nastale.

Komunikacija

Emazing Creations d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Emazing creations izrecno spoštovala.

Prepovedane uporabe

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino:

 • (a) za kakršen koli nezakonit namen;
 • (b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih;
 • (c) kršiti katere koli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke;
 • (d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih;
 • (e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, poniževati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti;
 • (f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije;
 • (g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta;
 • (h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih;
 • (i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, prebiranje in zbiranje podatkov;
 • (j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali
 • (k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katere koli povezane spletne strani zaradi kršitve katere koli prepovedane uporabe.

Omejitev in izključitev odgovornosti

Emazing Creations d.o.o. se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti lahko spremenijo tako hitro, da jih včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Emazing Creations d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki posredujejo na:

 • elektronski naslov: hello@emazing-creations.com
 • ali na poštni naslov: Emazing Creations d.o.o., Hrušica 56a, 4276 Hrušica

Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Splošni pogoji poslovanja so v skladu z zakonodajo, ki velja v Republiki Sloveniji. Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani. Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. EMAZING CREATIONS D.O.O., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma za reševanje sporov

S 15. februarjem 2016 Evropska komisija pripravlja platformo za izvensodno reševanje sporov. Potrošniki imajo tako možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča. Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm. Podjetje Emazing creations d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Emazing Online Cake Shop in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pogoji poslovanja veljajo od 10.10.2022 do preklica.